Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

O LIL DICKY ΕΙΝΑΙ ΡΑΠΕΡ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΡΑΠΕΡ


0:35-0:50 :Αυτός είναι ο Lil Dicky,ένας από τους αγαπημένους μου ράπερ.Δεν είναι ράπερ ακριβώς,είναι αστείος ράπερ.

Αυτά τα 15 δευτερόλεπτα στην εισαγωγή του βιντεοκλίπ του Lil Dicky με τον Chris Brown για το Freaky Friday περιγράφουν άψογα τον καλλιτέχνη αυτό.

Ο David Andrew Burd (το πραγματικό όνομα του Lil Dicky) γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1998 στη Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ,σε μια πόλη στα βόρεια σύνορα της Φιλαδέλφεια,από οικογένεια εβραϊκής καταγωγής.Η αγάπη του για το ράπ φάνηκε από τα παιδικά του χρόνια,όταν και άκουγε Nas και Jay-Z.
Ειδικότερα στην πέμπτη τάξη του δημοτικού,ο Dicky παρουσίασε μια εργασία του για τον Alexander Pushkin χρησιμοποιώντας ενα ραπ beat!
Όπως μας λέει ο ίδιος για σχολικά του χρόνια:
Ήμουν κότα.Είχα πολύ περίεργο λουκ.Δεν τα κατάφερνα καθόλου με τα κορίτσια,έκανα όμως την τάξη να γελάει και είχα καλούς βαθμούς.

Μετά το σχολείο,ο Dicky φοίτησε στο Πανεπιστήμιο του Ρίτσμοντ (όπου εκείνα τα χρόνια φοιτούσε και ένας άλλος γνωστός ράπερ,ο Dave East),από το οποίο αποφοίτησε με επαίνους.
Μετά το πέρας των σπουδών του,μετακόμισε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια,όπου εργαζόταν στο λογιστικό τμήμα της διαφημιστικής εταιρείας Goodby,Silverstein & Partners.
Και εκεί ουσιαστικά έγινε η αρχή της πορείας που θα ακολουθούσε στη συνέχεια,όταν είχε την ιδέα να παρουσιάσει την αναφορά μηνιαίας προόδου δημιουργώντας ένα ραπ βίντεο.
Η εταιρεία το λάτρεψε και τον μετέφερε στο δημιουργικό της τμήμα όπου έφτιαξε διαφημίσεις για μεγάλους ομίλους όπως πχ το NBA.
  
Το 2011 ξεκίνησε να ηχογραφεί  παράλληλα με τη δουλεία του στην εταιρεία.Όντας εργαζόμενος,και χρησιμοποιώντας ένα MacBook και ένα μικρόφωνο των 400 $ για τις ηχογραφήσεις,το πρότζεκτ χρειάστηκε 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί.Το debut mixtape του που είχε την ονομασία So Hard,κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013.Στις 23 Απριλίου κυκλοφόρησε και το βιντεοκλίπ για το τραγούδι Ex-Boyfriend,το οποίο έγινε viral άμεσα και απέκτησε 1 εκατομμύριο views σε 24 ώρες.Αυτό ήταν και η πρώτη του μεγάλη επιτυχία.

32 τραγούδια και 15 βιντεοκλίπ μετά,ο Lil Dicky ξεκίνησε ένα λογαριασμό ένα λογαριασμό στο Kickstarter,λέγοντας :

Ξέμεινα και επίσημα από λεφτά.Χρηματοδοτήστε τη δεύτερη φάση της ραπ καριέρας μου

Ο αρχικός στόχος ήταν τα 70.000 $ ,ο λογαριασμός έφτασε όμως τα 113,000$ (!),πράγμα που δείχνει την αγάπη του κόσμου προς τον Lil Dicky.Έτσι το 2015 δημοσίευσε το άλμπουμ Professional Rapper. 

Επιχείρησε διάφορα πρότζεκτ στα βιντεοκλίπ του.
Στο βιντεοκλίπ του Save Dat Money για παράδειγμα,κατάφερε να φτιάξει ένα βιντεοκλίπ  με όλα τα στερεότυπα που βρίσκει κανένας στα κλίπ άλλων ραπερ(αμάξια και σπίτια ακριβά,γιοτ,κλαμπ,γυναίκες,σελέμπριτι) χωρίς να χαλάσει ούτε ένα δολάριο.


Το βιντεοκλίπ του Pillow Talking είχε τόσα ειδικά εφέ,που το κατέστησε ένα από τα πιο ακριβά βιντεοκλίπ που έχουν φτιαχτεί.


Tο κλιπ του Proffesional Rapper είναι σε στύλ κινουμένων σχεδίων και ο Dicky κάνει ουσιαστικά συζήτηση με το Snoop Dogg ως προς το γιατί αξίζει να τον προσλάβει στο label του.


Τέλος,στο πιο πρόσφατο κλιπ του(το οποίο υπάρχει στην αρχή του άρθρου),και το οποίο κάνει θραύση,αλλάζει κορμιά με τον Chris Brown.
Εκτός από τα δικά του κλιπ,o Lil Dicky έχει εμφανιστεί και σε διάφορα κλιπ άλλων ραπερ,όπως ο Drake,o T-Pain και άλλοι.
Γενικά ,ο Lil Dicky αποδεικνύει πώς το χιούμορ,η όρεξη για δουλεία και η πίστη στον εαυτό σου μπορούν να σε φτάσουν πολύ μακριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου