Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

ODD FUTURE:ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΕΝΕΠΝΕΥΣΕ ΤΟ ALTERNATIVE HIP-HOP

Λος Αντζελες,2016:Μετά από πρόσκληση του Tyler the Creator(Tyler Okonma),Hodgy,Left Brain,Casey Vaggies,Jasper Dolphin και Super 3 αποφασίζουν τη δημιουργία ενός group.To group αυτό,το οποίο αργότερα κατατάχτηκε στην κατηγορία του alternative hip-hop,πήρε την ονομασία Odd Future Wolf Gang Kill Them All ή απλά Odd Future για προφανείς λόγους.
Λίγο αργότερα,στο γκρουπ <<μπήκαν>> και οι Earl Sweatshirt,Frank Ocean,Domo Genesis,Mike G και Syd.
12 χρόνια μετά τα μέλη των Odd Future μετράνε αθροιστικά 20 υποψηφιότητες για βραβεία μείζονος σημασίας οπως Grammy,BET και MTV Awards ,μαζί με 4 κατακτήσεις.
Αυτό και μόνο αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι μιλάμε για ένα ιστορικό γκρουπ.
Από τη δημιουργία του το 2006 και μέτα,οι Odd Future ηχογραφούσαν ασταμάτητα,χωρίς όμως να έχουν κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.Αυτό μέχρι και το 2008 όταν βγήκε το Τhe Odd Future Tape.   
Ο ήχος τους ,αλλά και ο στίχος τους ήταν πολύ ιδιαίτερος.Ακόμα και τα μίντια δε μπορούσαν να τους κατατάξουν με σαφήνεια σε κάποια υποκατηγορία ραπ. Κάποιοι το χαρακτήριζαν horrorcore,άλλοι indie rap.Kαι κάπως έτσι γεννήθηκε ο όρος alternative hip-hop.        




                                                                                                                                                                     Το 2010 ήρθε και το πρώτο tour εκτός Λος Αντζελες: Στις 5 Νοεμβρίου εμφανίστηκαν στο Λονδίνο,
σε ένα live που έγινε sold oυt 48 ώρες μετά την ανακοίνωση του,ενώ στις 8 Νοεμβρίου εμφανίστηκαν ζωντάνα στη Νέα Υόρκη.

Πολλοί παρομοίαζαν τα live τους με αυτά των συγκροτημάτων πανκ λόγω των mosh pitts και των βουτιών απο τη σκηνή.
To 2015,και μετά από αλλεπάλληλα tweet του Tyler,του Hodgy και του Earl άρχισαν να οργιάζουν οι φήμες για διάλυση των  Odd Future.Μάλιστα ένα χρόνο αργότερα,στο ετήσιο <<καρναβάλι>> των Odd Future(έτσι λεγόταν το live που έκαναν στο Λος Αντζελες),ο Hodgy άσκησε κριτική on stage στον Tyler,με τον Tyler να απαντάει με ιδιαίτερα καυστικό ύφος.                                                      
Παρόλα αυτά,το Μάιο του 2016,το group επιβεβαίωσε μέσω twitter ότι παραμένει μαζί και λίγους μήνες αργότερα ακολούθησαν νέες δουλειές.                                                                                     
Παρά το <<ακραίο>> των στίχων τους,κάτι που είχε ως συνέπεια ο Tyler να απαγορεύεται(!) να εμφανίζεται live για 3-5 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και ένα live τους στη Νέα Ζηλανδία να ακυρώνεται μετά από παράκληση μιας καμπάνιας κατά της βίας,οι Odd Future κατάφεραν να εμπνεύσουν πολλούς καλλιτέχνες να ακολουθήσουν ένα ανάλογο μονοπάτι .                        
Το σημαντικότερο όμως ήταν,ότι αντιμετώπιζαν τα πάντα με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο,με πολύ χιούμορ και πάνω από όλα σαν μια χαρούμενη παρέα,κάτι που φαίνεται και από τις δουλειές τους.

Εκτός από το μουσικό κομμάτι,το group έχει μια σειρά από ρούχα,τη Golf Wang,ένα τηλεοπτικό σόου,το Loiter Squad και μια εφαρμογή για κινήτα,τη Golf Media

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου