Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

#ALBU-MINUS:DOUBLE OR NOTHING

BIG SEAN + METRO BOOMIN

Στο άκουσμα  τής συνεργασίας αυτής οι περισσότεροι φίλοι της hip-hop/trap ενθουσιάστηκαν.Το άλμπουμ κυκλοφόρησε προς το τέλος του 2017 και κάποιους μήνες αργότερα σας παραθέτω την άποψή μου για αυτό.
Αρχικά,να ξεκαθαρίσω ότι πριν ακούσω το Double or Nothing,θεωρούσα τον Metro Boomin κορυφαίο παραγωγό ενώ τον Big Sean έναν απλά καλό ράπερ,σε καμία περίπτωση όμως κορυφαίο.
Μετά την συστηματική ακρόαση, αλλά και την ανάλυση του άλμπουμ,η άποψη μου αυτή μοιάζει να επιβεβαιώνεται.

Οι παραγωγές του Metro Boomin σε αυτό το project αγγίζουν τα όρια της τελειότητας,ειδικά σε κομμάτια όπως το Ιn Tune,το Who`s Stooping Me και το So Good.Basslines που <<χτυπάνε>> δυνατά,άρτια χρήση των samples,άψογα φωνητικά και ωραία εφαρμογή ήχων από όργανα στα beat του Double or Anything.
To μοναδικόίσως ψεγάδι το οποίο μπορεί να χρεωθεί ο  Yoyng Metro είναι η απότομη εναλλαγή του intro με τη φωνή του Travis Scott στο Go Legend.
Όσο αναφορά τον Big Sean,μια λέξη θα μπορούσε  να περιγράψει τους στίχους του σε αυτό το άλμπουμ.
CORNY(μπανάλ ή κοινότυποι στα ελληνικά).
Πέρα από κάποιες κάποιες ελάχιστες αναφορές σε κοινωνικά θέματα όπως το μολυσμένο νερό του ποταμού Flint που προμηθέυει με πόσιμο νερο το Detroit (πόλη καταγωγής του Big Sean) ή  το ρατσισμό,το περιεχόμενο των στίχων του ήταν ιδιαίτερα απλό.Κάποια έξυπνα λογοπαίγνια δεν το <<σώζουν>>.Παρόλο που το θέμα του άλμπουμ ήταν απροσδιόριστο,περίμενα λίγη περισσότερη προσπάθεια στο λυρικό κομμάτι.Περισσότερο με μια πρόχειρη δουλεία μοιάζει,παρά με ένα πρότζεκτ-συνεργασία με ένα τοπ παραγωγό.Καμία ιστορία,κυρίως περιαυτολογία.
Ειδικά το So Good ,μόνο περίεργο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί,και είναι κρίμα να χαραμίζεται για τέτοιο στίχο ένα μπίτ τέτοιου βεληνεκούς. 
  
Fun fact:Στο Who`s Stopping Me,o Sean λεει <<That shit sound like Narcos>>,εννοώντας τη σειρά Narcos που διαδραματίζεται στην Κολομβία,όπου μιλάνε ισπανικά.Το κομμάτι που είχε σαμπλάρει ο Metro όμως ήταν βραζιλιάνικό,που σημαίνει ότι η γλώσσα του ήταν τα πορτογαλικά.
Ακόμα μια απόδειξη της προχειρότητας του Big Sean σε αυτό το άλμπουμ.
Εάν όμως παραμερίσει κανείς τους στίχους ,η εκτέλεση τους από τον Big Sean θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά καλή:πολύ καλό flow,ωραία και ρυθμικά ρεφρέν και εντυπωσιακή εναλλαγή στην ταχύτητα που ραπάρει.

Γενικά το Double or Nothing θα έλεγα πως είναι ένα άλμπουμ που ακούγεται με ευχαρίστηση.Δε μπορώ να πω ότι το θεωρώ άλμπουμ που έγραψε ιστορία αλλά ούτε και θα το χαρακτήριζα μέτριο ή κατώτερο του μετρίου.<<Ευχάριστο>> νομίζω είναι ο κατάλληλος
χαρακτηρισμός.
Πέρα από το μουσικό κομμάτι,το εξώφυλλο του άλμπουμ μου αρέσει πολύ.


Κομμάτια που συνιστώ:Go Legend,Who`s  Stopping Me,Pull Up n Wreck
Kομμάτια που δεν είναι απαραίτητα για το άλμπουμ:So Good,Even the Odds 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου