Τρίτη 17 Απριλίου 2018

BROCKHAMPTON:ΕΝΑ BOYBAND ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ



COACHELLA FESTIVAL Απρίλιος του 2018:Oι Brockhampton κάνουν μια εμφάνιση που χαρακτηρίζεται από ποικίλα θετικά σχόλια από όσους την παρακολούθησαν,σε ένα από τα διασημότερα φεστιβάλ της Αμερικής,πλάι σε σταρ του χώρου της μουσικής βιομηχανίας όπως ο Dr.Dre και η Beyonce.
Ποιοι είναι όμως αυτοί  η τύποι και πώς έφτασαν μέχρι εκεί;

Αν είναι κάτι που χαρακτηρίζει τους Brockhampton,αυτό είναι η τρέλα ,αλλά και η καινοτομία.Και αυτά είναι δύο στοιχεία που φαίνονται σε κάθε τους βήμα στη μουσική σκηνή.

Το 2010,στο ιντερνετικό μπλόγκ Kanye Live,ένα μπλόγκ που έγραφαν οι φαν του Kanye West που τώρα έχει μετονομαστεί σε KanyeToThe,ο άσημος τότε Kevin Abstract από το Τέξας έκανε ένα πόστ στο οποίο ρωτούσε αν κάποιος ενδιαφερόταν να φτιάξουν μια μπάντα.Στο πόστ αυτό απάντησαν θετικά 30 άτομα απο διάφορα μέρη όχι μόνο της Αμερικής,αλλά και όλου του κόσμου,ανάμεσα στα οποία και οι Ameer Vann,Dom McLennon και Rodney Tenor.
Με αυτό τον απλό τρόπο ,δυο χρόνια αργότερα δημιουργήθηκαν και επίσημα οι AliveSinceForever,οι οποίοι το 2013 κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο The ASF EP.

 Στο τέλος όμως του 2014 οι AliveSinceForever διαλύθηκαν ,καθώς σύμφωνα με τον Kevin Abstract δεν ήταν αρκετά καλοί.
  Έτσι κράτησε όσους θεωρούσε άξιους ,<<στρατολόγησε>> νέους μέσω πάλι του μπλόγκ και κάπως έτσι δημιουργήθηκαν οι Brockhampton.To σχήμα αποτελούταν πλέον από τους Kevin Abstract,Ameer Vann,Dom McLennon,Matt Champion,Merlyn Wood,Joba,Bearface,Romil Hermani,Franklin Mendez,Rodney Tenor,Anisi Ochani ,Jon Nunes,Jabari Manwa,Kiko Merley,HK,Ashlan Grey και Roberto Ontenient.Λίγο-πολύ 17 άτομα δηλαδή ,με μόνο τους Abstract,Vann,McLennon,Champion,Wodd και Joba όμως να τραγουδούν (όχι ότι είναι λίγοι πέντε γενικά ,αλλά 5/17 είναι κάπως) ενώ οι υπόλοιποι να αναλαμβάνουν παραγωγές μουσικής και βίντεο. Έτσι τον Ιούνιο κυκλοφόρησαν και το πρώτο τους single ως Brockhampton με το τίτλο Bet I


Τον Ιούνιο του 2015 ήρθε και το δεύτερο single,Hero.Tον ίδιο μήνα οι Brockhampton κερδίζουν ένα διαγωνισμό που τους εξασφαλίζει ένα επαγγελματικά σκηνοθετημένο βιντεοκλίπ για το τρίτο τους τραγούδι Dirt

Το debut mixtape τους ήρθε στις 24 Μαρτίου του 2016,με το όνομα All American Trash,και ήταν διαθέσιμο δωρεάν στο Ίντερνετ.Ο ήχος τους ήταν ένας συνδυασμός hip-hop,soul, και pop,με τον όρο alternative hip-hop να είναι ίσως ο πιο κοντινός χαρακτηρισμός στο είδος μουσικής που παρήγαγαν.
Tο Μάιο του 2017,4 μήνες μετά τη δημοσίευση του single Cannon,κυκλοφόρησε το Face,το πρώτο κομμάτι του επερχόμενου τους άλμπουμ,Saturation.Τελικά το Saturation αποτέλεσε τριλογία.
Το Saturation I κυκλοφόρησε στις 9 Ιουνίου του 2017
Το Saturation II κυκλοφόρησε τον Αύγουστο του 2017


To Saturation III κυκλοφόρησε τέλος στις 25 Αυγούστου 

Η τριλογία αυτή αποτέλεσε και την ουσιαστικότερη επιτυχία των Brockhampton και ήταν αυτή που ανέδειξε τις δημιουργικές ικανότητες της μπάντας,τα <<τρελά>> φωνητικά των Merlyn Wood και Joba,το ταλέντο του Kevin Abstract, τόσο στο τραγούδι όσο και στη σκηνοθεσία, και τις ικανότητες των Dom,Ameer Vann και Matt Champion στο ραπ.

Ενώ το Δεκέμβριο του 2017 ανακοίνωσαν την κυκλοφορία ενός ακόμα άλμπουμ με τίτλο Team Effort,η κυκλοφορία του αναβλήθηκε επ`αορίστω και αντ`αυτού ανακοινώθηκε πως θα κυκλοφορήσει ένα άλλο άλμπουμ με τίτλο Puppy το καλοκαίρι του 2018.
Στις 27 Μαρτίου του 2018 ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν με την RCA Records της Sony,σε μια συμφωνία για έξι άλμπουμ σε τρία χρόνια έναντι   15 εκατομμυρίων δολαρίων.
Έτσι,πλέον οι Brockhampton αποτελούν όχι μόνο ένα ακόμα επιτυχημένο παράδειγμα του DIY(Do it yourself) μουσικού τρόπου αφού σκηνοθετούν,παράγουν τη μουσική τους και συνθέτουν τους στίχους,χωρίς εξωτερική βοήθεια ενώ έχουν και τη δικιά τους σειρά με ρούχα και δικιά τους τηλεοπτική εκπομπή(φανερές οι ομοιότητες με τους Odd Future),αλλά και μια οικογένεια όπως λέει και ο Roberto Ontenient στο Lamb


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου