Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

#ALBU-MINUS:KOD

J.COLE




Έχουν περάσει μόλις τρεις εβδομάδες από την κυκλοφορία του ΚΟD από τον J.Cole και το άλμπουμ έχει ήδη σπάσει πολλά ρεκόρ σε μουσικές πλατφόρμες όπως πχ. το Spotify,έτσι λοιπόν και εγώ νομίζω πως έφτασε η ώρα να σας παραθέσω τη γνώμη μου για αυτό.
Ας ξεκινήσουμε από το όνομα.
Το KOD είχε τριπλή σημασία:King OverDosed,Kids On Drugs,Kill Our Demons.Οι τρεις αυτές έννοιες(συν τη φράση choose wisely) αρκούν για να καταλάβει κανείς πλήρως τι θα ακούσει στο άλμπουμ,όπου ο Cole αναφέρεται σε προσωπικές του ιστορίες,στους σημερινούς ράπερ που ενθαρρύνουν τα νέα παιδιά να πάρουν ναρκωτικά και γενικότερα στις εξαρτήσεις .
Το artwork του άλμπουμ ,το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιρετικό,επίσης συνοψίζει το περιεχόμενο.
Έτσι,ήδη χωρίς κάποιος να ακούσει το KOD,καταλαβαίνει ότι έχει συγκεκριμένο σκοπό:να δώσει συμβουλές κατά των εξαρτήσεων.
Tα beat που δημιούργησε ο Cole για αυτό το πρότζεκτ   παραπέμπουν πολύ σε trap beats.Επίσης τα ρεφρέν ,τα οποία είναι κατά βάση επαναλαβανόμενες λέξεις ,θυμίζουν πολύ trap.
O Cole σκόπιμα δίνει στο KOD αυτή τη μορφή ώστε να δείξει στους ραπερ νέας γενιάς ότι μπορούν να περάσουν μηνύματα μέσω της μουσικής τους χωρίς να αλλάξουν το στύλ τους.
Με αυτό το τρόπο δείχνει ότι δεν επιτίθεται κατά της trap,αλλά κατά της προώθησης του τρίπτυχου ναρκωτικά-λεφτά-γυναίκες που αποτελεί και το κύριο περιεχόμενο πολλών έργων ραπερ νέας γενιάς.Έτσι προσδίδει στο άλμπουμ συμβουλευτικό και όχι επιθετικό χαρακτήρα(Lil Pump και Smokerpurpp ακούτε;)
  

Σύμφωνοι,ίσως το KOD να μην είναι ούτε το άλμπουμ της χρονιάς,ούτε κάν το καλύτερο άλμπουμ του Cole,όμως δεν ήταν και αυτός ο σκοπός του.Το KOD φέρει ξεκάθαρο μήνυμα.O Cole είχε ξεκάθαρο στόχο στο μυαλό του όταν το δημιουργούσε ,ένα στόχο που φαίνεται να επιτυγχάνει.
Κατά τη γνώμη μου λοιπόν το ΚΟD είναι ένα εξαιρετικό άλμπουμ από όλες τις απόψεις.

Κομμάτια που συνιστώ:Kevin`s Heart,ATM,KOD,1985,Photograph
Κομμάτια που δεν είναι απαραίτητα για το άλμπουμ:Κανένα.Πραγματικά κανένα.Κάθε τραγούδι στο άλμπουμ έχει και κάτι διαφορετικό να πεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου